SDP BiH
Damir Mašić

Građani su tu da plate hirove vlasti

Malo koga će u Sarajevu utješiti informacija da su zbog suše Ministarstvo i ViK u stalnom zasjedanju, a da će Gras pokušati izdati svoj restoran, za koji su još u ranijim mandatima Vlade isticali kako im nije jasno otkud stavke u javnim nabavkama za svježe voće i povrće od po nekoliko desetina hiljada maraka.
Uhljebljavanja

-Šta se dešava unutar KJKP ViK, znaju samo u Vladi i u upravi ove firme. Oni su zajedno odgovorni za haos u kojem građani na 40 stepeni nemaju vode. Svim komunalnim preduzećima koje ste spomenuli zadnjih 25 godina suvereno upravlja SDA i njeni kadrovi. Građani vide kako to izgleda, glavni grad BiH u 21. vijeku nema vode, gradski saobraćaj je u raspadu, a Centralno grijanje najskuplje u državi. Ova preduzeća postoje radi pružanja osnovnih usluga građanima, a SDA ih je pretvorila u svoje bankomate i mjesto uhljebljivanja jarana i rodbine. Aktuelna vlast KS-a sa premijerom Konakovićem na čelu nije uradila apsolutno ništa. lako premijer tvrdi suprotno, Sarajevo ima manje vode nego prije njega, dugovi Grasa su veći, a cijena grijanja i vode je enormno porasla. To su fakti. Dvije i po godine slušamo lijepe priče od Konakovića, krajnje je vrijeme za konkretna djela, ističe Mašić.

Povećanje cijena grijanja usred augusta naziva “bezobrazlukom bez presedana, ali i standardnom politika SDA”.

-Sve njihove greške i marifetluke uvijek su plaćali građani. Nema opravdanog razloga da se cijena grijanja povećava, naročito u periodu u kojem ono ne radi. Vlada KS-a takvim odnosom pokazuje kako je njoj prioritet zadovoljiti apetite stranačkih kadrova u Toplanama preko leđa građana. Što se tiče Grasa, mjere koje najavljuje Vlada neće dati bilo kakav rezultat, jer Vlada nema novac koji je obećala dati Grasu, dok je niz drugih potpuno nezakonit, poput tjeranja studenata da kupuju godišnje karte, bez obzira na to koriste li Gras ili ne, smatra Mašić.

Povećanje cijena će, dodaje, samo umanjiti prihod Grasa, jer naši građani zbog te i takve politike nemaju novca ni da plaćaju trenutne cijene.

-Nekome ko živi u hacijendi na Poljinama teško je da to razumije i zato se od takvih ljudi mogu očekivati samo beskrajna poskupljenja svega i svačega, jer oni misle da su građani tu da plaćaju svaku njihovu glupost i nesposobnost, ističe Mašić.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu