SDP BiH
Damir Mašić

Građani Kantona Sarajevo, uz neviđene redukcije vode, žrtve su borbe dvije struje SDA

Damir Mašić, zastupnik u Predstavničkom domu Parlamenta Federacije BiH i predsjednik KO SDP Sarajevo, na jučerašnjoj sjednici ovog Doma imao je izlaganje vezano za problem vodosnadbijevanja u Kantonu Sarajevo.

„Građani Kantona Sarajevo uz neviđene redukcije vode zapravo su samo žrtve i taoci borbe dvije struje SDA u KS. Cijela priča se, nažalost, svela na dvije stvari – koji dio SDA će raspolagati i upravljati sredstvima od kredita EBRD-a, u iznosu od 50 miliona KM za vodovod u Sarajevu i koji dio SDA će od tog kredita polagati cijevi, zet od predsjednika države i stranke ili firma predsjednika novogradskog ogranka SDA u Sarajevu.

Premijer Konaković još uvijek nije građanima obznanio i javno objavio ko su ti famozni nelegalni potrošači vode, iako o njima već dvije godine priča (hoteli, autopraonice…itd), a da zlo bude još veće ta ista Konakovićeva vlada nikada nije utvrdila, pored nelegalnih potrošača, gdje su zapravo gubici vode u vodovodnoj mreži, koji su više od 70 posto ukupnih količina vode koje sa izvorišta idu u sistem“, naveo je, između ostalog, Mašić.