SDP BiH

Forum žena SDP BiH Novo Sarajevo: Obilježeno 20 godina rada i djelovanja

Dana 27.09.2017. Forum žena SDP BIH OO Novo Sarajevo je održao svečanu sjednicu povodom Jubileja 20 godina rada i djelovanja.

Na ovaj način  je obilježen dugogodišnji  kontinuitet aktivnog društveno političkog djelovanja ovog interesnog oblika unutar SDP BIH OO Novo Sarajevo koji je uvijek bio i danas je snaga, pokretač promjena i prepoznatljivosti SDP BiH .

Djelovanje Foruma žena u proteklom periodu su obilježile brojne aktivnosti koje su prepoznate kako u lokalnoj zajednici tako i šire:

  • Organiziranje porodičnog dana Općine Novo Sarajevo ,
  • Podjela besplatnih udžbenika za prvačiće
  • Zalaganje da rodna ravnopravnost nije samo slovo na papiru …..itd

Članice Foruma žena su učestvovale i u zajedničkim akcijama kao što su spašavanje Porodilišta Jezero, spašavanje bolnice Abdulah Nakaš….

Ovo su samo neke od aktivnosti,a bilo ih je mnogo u ovom dugogodišnjem periodu djelovanja koje su članice realizirale i ili u kojim su učestvovala, a imale su pozitivnog odjeka među građanima.

Pored svega navedenog veliki uspjeh Foruma žena jeste  očuvanje drugarstva, jedinstva i solidarnisti između dugogodišnjih članica i vrijednih aktivistica.

Zajednicki je stav da nastavimo i u budućnosti na isti način i da svojim primjerom privučemo što veći broj novih članica.

Jubilej  je bio prilika da se članicama uruče priznanja za dugogodišnji doprinos

Sjednici je prisustvovao i predsjednik Općinske organizacije

 


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu