SDP BiH
Radni sastanak predsjednika Nermina Nikšića i Foruma žena SDP BiH

Forum žena je resurs partije u postizanju rodne ravnopravnosti

Predsjednik SDP BiH Nermin Nikšić, politički direktor SDP BiH Damir Mašić i članice Predsjedništva Foruma žena SDP BiH održali su 9. marta 2017. godine radni sastanak radi dogovora o političkim aktivnostima u narednom periodu. Tokom sastanka prezentovane su dosadašnje aktivnosti Foruma žena sa naročitim fokusom na učešće FOŽ-a u edukaciji kandidatkinja i kandidata u periodu koji je prethodio lokalnim izborima, kao i urađenim lokalnim politikama rodne ravnopravnosti koje se baziraju na socijaldemokratskim principima i vrijednostima.

Diskutovano je i o stanju u lokalnim organizacijama Foruma žena, izazovima i problemima sa kojim se susreću žene u svom političkom aktivizmu, te precizirani su planovi i aktivnosti za naredni period. Najavljena je i Izvještajna konvencija Foruma žena SDP BiH sredinom 2017. godine.

Na kraju sastanka je još jednom naglašen značaj djelovanja Foruma žena, te da je ovaj Forum resurs partije u postizanju rodne ravnopravnosti kao jedne od ključnih vrijednosti socijaldemokratije. Potvrđeno je još jednom da je SDP BiH opredijeljen za postizanje rodne ravnopravnosti u bh. politici i društvu, te da će nastaviti aktivno raditi na promociji rodnih pitanja i rodno osviještenih politika.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu