SDP BiH

Enver Bijedić

Enver Bijedić rođen je 1961. godine u Tuzli .Osnovnu školu, matematičku gimnaziju i Rudarsko-mašinski fakultet završio u Tuzli. Postdiplomski studij završio 2010. godine i stekao zvanje magistra ekonomskih nauka, smjer Opšti menadžment.
Prije rata u BiH radio u privatnom preduzeću. Od 15.5.1992. godine, kao dobrovoljac, uključuje se u Armiju RBiH, tako da je kraj rata dočekao kao oficir Armije BiH. Po završetku rata radio u Tvornici poliuretanske hemije „Polihem“, a od decembra 1996. godine u Carinskoj upravi FBiH gdje je obavljao sljedeće funkcije: stručni saradnik za pregled robe, te carinski inspektor za prijem dokumenata.
Od 1998. godine u Carinskoj Upravi Federacije BiH, stručni saradnik za obavještajne poslove u sektoru za sprečavanje krijumčarenja, šef Carinske ispostave u Tuzli i upravnik Carinarnice Tuzla.Od aprila 2005. godine do sada direktor JP „Direkcija za izgradnju“.
Član je Predsjedništva SDP BiH i predsjednik Teniskog kluba „Sloboda“ Tuzla.

Oženjen, otac jednog djeteta.