SDP BiH

Dogovorena saradnja Foruma mladih TK i Brčko Distrikta

Članovi Foruma mladih Kantonalne organizacije SDP BiH Tuzla jučer su posjetili Forum mladih Brčko Distrikta. Cilj posjete je bio uspostavljanje još bolje saradnje između ova dva foruma.

Sastanak je protekao u odličnoj, pozitivnoj i drugarskoj atmosferi. Predsjednik mladih socijaldemokrata iz Brčko Distrikta, Mirsad Zahirović, je predstavio organizaciju i prezentovao projekte na kojima radi Forum mladih u Brčkom. Sekretar Distriktne organizacije SDP BiH Brčko, Jasmin Krako, je izrazio veliko zadovoljstvo povodom održavanja ovog sastanka i uspostavljanja buduće saradnje Foruma mladih KO SDP BiH Tuzla i Foruma mladih Brčko Distrikta.

Predsjednik Foruma mladih KO SDP BiH Tuzla, Armin Čolić, je istakao da je primarni cilj organizaciono jačanje i uspostavljanje čvršće regionalne saradnje Foruma mladih, te da će se na tome intenzivno raditi u narednom periodu. Nurija Hasukić, potpredsjednik FOM KO SDP BiH Tuzla i inicijator ovog sastanka, je potcrtao važnost zajedničkog djelovanja susjednih organizacija, kao i važnost podrške manjim organizacijama, a sve sa ciljem jačanja SDP-a.

Majda Huseinbašić, član Predsjedništva KO SDP BiH Tuzla, je dala punu podršku regionalnoj saradnji Foruma mladih, dodavši da su mladi ti koji mogu i moraju organizaciono ojačati Socijaldemokratsku partiju Bosne i Hercegovine.

Služba za odnose s javnošću
FOM KO SDP BiH Tuzla