SDP BiH
SDP BiH Derventa

Dervenćani u Kumrovcu

U organizaciji Socijaldemokratske partije BiH Derventa ,OO SUBNOR-a,Udruženja „Josip Broz Tito“ i IMIC „Zajedno“ Dervenćani su po deveti put zaredom prisustvovali proslavi „Dana mladosti – radosti“ u Kumrovcu.

„Ono što nas raduje je da je svake godine broj zainteresovanih iz godinu u godinu raste“, kaže organizator Fadil Pelesić. „S nama su ove godine na proslavu putovali i borci, SDP-ovci i članovi Udruženja „Tito“ iz Tešnja, Maglaja,Doboja i Bosanskog Broda, svjesni da moramo zaustaviti narastanje mržnje koja se ponovo podstiče na ovim prostorima“.

U dva autobusa, s dvije harmonike, gitaru i violinu Dervenćani, Brođani, Tešnjaci, Maglajlije i Dobojlije pjesmom su potvrdili da budućnost naroda na ovim prostorima može počivati samo na uzajamnom poštivanju i razumijevanju i da podjele, ko kod ih činio i sa kakvim ciljem, ne mnogu obezbijediti miran i sretan život. Naprotiv.