SDP BiH

Da li su na pomolu promjene na političkoj sceni Općine Novo Sarajevo?

Prema informacijama koje dolaze iz SDA ,vrh te stranke je nezadovoljan trenutnim stanjem u SDA Novo Sarajevo.

Na posljednjim općim izborima kandidat SDA za člana predsjedništva, Bakir Izetbegović je  bio treći po broju glasova i  samo je dvijestotinjak glasova nedostajalo da ga prestigne Martin Raguž.

Kontinuirano slabi rezultati SDA Novo Sarajevo na općim izborima  2010. i 2014. godine natjerali su vrh SDA da se ozbiljno pozabavi Općinskom organizacijom SDA Novo Sarajevo te je zbog toga i formirana komisija (povjereništvo) ,koja ima zadatak da izvrši izbor novog rukovodstva ove Općinske organizacije.

Očito je da će cijenu loših odnosa unutar SDA platiti aktuelni načelnik Općine Novo Sarajevo Nedžad Koldžo.

Iz pouzdanih izvora saznajemo da je Nedžad Koldžo na izlaznim vratima SDA!

Očigledno je da SDA u Općini Novo Sarajevo gubi podršku građana.