SDP BiH
Edukacija

Članovi FOM Vogošća učesnici seminara “Lijevi forum”

U periodu od 29. septembra do 1. oktobra 2017.  godine, održan je seminar „Lijevi forum 2017“ pod nazivom „Kako planirati, implementirati, javno zagovarati i uspješno provoditi omladinsku politiku – kako ideju provesti u djelo i kako politički profitirati?“

Seminar se održao na planini Jahorina u hotelu Lavina, a  za njegovu organizaciju bilo je zaduženo Udruženje za građanske inicijative FORUM u saradnji sa partnerima iz Holandije – Fondacija Max van der Stoel odakle su dolazili i predavači.

Na seminaru učestvovali su članovi Foruma mladih Demokratske fronte (DF), Socijaldemokratske partije BiH (SDP BiH) i Naše stranke.
Predstavnici Foruma mladih Socijaldemokratske partije BiH Vogošća, predsjednica Jasmina Mujezin i sekretar Samir Čomaga su također bili učesnici seminara.
U  sklopu seminara održana su predavanja, ali i razne radionice pri čemu su članovi i članice iz različitih političkih partija radili zajedno. Pored SWOT analize, učesnici i učesnice seminara su učili još o važnosti centralne poruke i slogana određene političke partije u toku kampanje, pri čemu su svoje ideje sproveli u djelo prilikom radionica. Završna stavka je bila edukacija o tome kako održati i kako se pripremiti za press konferenciju, koja je također bila popraćena radnim grupama.

Ovaj seminar je bio odlična prilika, koja će našim članovima i članicama koristiti i pomoći da bi što uspješnije djelovali na lokalnom nivou.