OO SDP BiH Bugojno

Binas je bio okosnica industrijskog razvoja BiH

Ne opravdavajući eventualne nelegalne radnje u „Binasu“, potpuno je jasno šta je izazvalo „bijes SDA-ove javnosti“ u vezi sa posljednjim događanjima u „Binasu“.
Djelimično devastiran u ratu, nekadašnji gigant „Slavko Rodić“, postao je plijenom poslijeratnih vlastodržaca /čitaj SDA/. Ono što nije stradalo u ratu, krčmili su dvadeset godina u poslijeratnom periodu kadrovi SDA. Namjenska industrija, tj., „Binas“,bio je plijenom sitnih mešetara iz ove oblasti koja je nekada bila okosnica industrijskog razvoja BiH.

Dolaskom Vlade premijera Nermina Nikšića, napravljena je Strategija razvoja i oporavka namjenske industrije u F BiH, koja je za rezultat imala oporavak „Igmana“ iz Konjica, „Pobjede“ iz Goražda, „Bratstva“ iz Novog Travnika i drugih proizvođača iz te oblasti. Na red je došao i „Binas“ koji je do 2010.godine životario te se krenulo u njegov postepeni oporavak. Do tada je bio interesantan samo sitnim šićardžijama i mešetarima.

Kada je „Binasu“ krenulo nabolje dolaskom sadašnjeg direktora koji je također kadar SDA i bez obzira što u Upravnom odboru, od tri člana koja imenuje Vlada F BiH na prijedlog Ministarstva energetike, rudarstva i industrije, sjedi bračni par koji ni po struci ni po dosadašnjem radnom iskustvu nema nikakvih dodirnih tačaka sa namjenskom industrijom – probudio se „bijes SDA-ove javnosti“ zbog izmicanja iz ruku decenijskog plijena.

OO SDP BiH Bugojno se u svom, kako programskom opredjeljenju tako i u svom dosadašnjem radu, uvijek borio protiv kriminala i korupcije, a za otvaranje novih radnih mjesta i za revitalizaciju industrije u Bosni i Hercegovini.
Što se tiče nepotizma u zapošljavanju – SDA je tu bez premca PRVA u F BiH.