SDP BiH
Nermin Nikšić

BiH nije i neće postati privatna država supružnika Izetbegović

Vlast koju vodi SDA i supružnici Izetbegović pokušava pod svoju ličnu kontrolu staviti sve u ovoj zemlji, pa je tako na red došao i Medicinski fakultet u Sarajevu. Nakon toga slijedi sličan scenario i na samom Univerzitetu u Sarajevu, kazao je za agenciju Patria Nermin Nikšić, predsjednik SDP BiH.

– Ovakva politika se mora zaustaviti. BiH nije i neće postati privatna država supružnika Izetbegović – kaže Nikšić.

Podsjećamo, tim okupljen oko direktorice KCUS-a Sebije Izetbegović organizirao je peticiju za smjenu dekanese Medicinskog fakulteta Almire Hadžović-Džuvo te je 58 članova Nastavno naučnog vijeća Medicinskog fakulteta stavilo svoj potpis. Proteklih dana brojni potpisnici bili su pod strahovitim pritiskom pa i prijetnjama po vlastitu egzistenciju ukoliko ne potpišu dokument.

Peticiju je jučer rektoru UNSA-e Rifatu Škrijelju, premijeru KS Elmedinu Konakoviću i ministru obrazovanja Elviru Kazazoviću predao Dželaludin Junuzović, šef hirurških disciplina KCUS-a. No, ova peticija je poslana na pogrešne adrese s obzirom da je po važećem zakonu prva instanca Nastavno naučno vijeće koje glasa o povjerenju dekanima.

Inače, premijer Konaković kazao je za Patriju da Vlada KS ni on lično neće učestvovati u ovom procesu te razrješavanje i imenovanje vrši akademska zajednica odnosno nastavno naučna vijeća.

(Izvor:Patria)


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu