SDP BiH
Dizdar za NAP o Čoviću kao počasnom građaninu Stoca

Besramno veličanje kulta ličnosti

Član Predsjedništva BiH iz reda hrvatskog naroda Dragan Čović bit će proglašen počasnim građaninom Stoca. Tu odluku donijelo je na redovnoj sjednici Općinsko vijeće Stoca. Vijest je potvrđena za portal Bljeska.info iz Općinskog vijeća Stolac.

Kao jedan od razloga za ovakvu odluku Vijeće je navelo „iznimnu podršku Dragana Čovića financijskoj održivosti grada na Bregavi u proteklim godinama“.

Čović je postao počasnim građaninom Stoca sa devet glasova HDZ-a, dok su sedam vijećnika iz HDZ-a 1990 i Inicijative za Stolac bili protiv.

Član Glavnog odbora SDP BiH koji živi u Stocu Nerin Dizdar rekao je da je današnji potez HDZ-a BiH u Stocu samo potvrdio “da je HDZ najradikalnija neokomunistička partija u zemlji, koja besramo veliča kult ličnost“, i to, dodao je Dizdar, „u opićini gdje je HDZ učinio to da ni Mehmedalija Mak Didzar nema ulicu, ali ima priznanje Dragan Čović, koji ne poštuje čak ni odluke Ustavnog suda“.

– Radi se o kreiranju historije po želji HDZ-a BiH, radi se o političkim revizionizmu koji je nedopustiv – rekao je Dizdar za agenciju Patria.

– Za HDZ postoji Stolac samo do onog dijela do kojeg seže moć HDZ-a, dok sve mimo toga ne postoji, ili još gore od toga, sve izvan toga HDZ smatra prijetnjom, uključujući i Hrvate koji nisu uz HDZ – rekao je Dizdar