SDP BiH
Rješenje problema pitke vode u Bihaću

Adnan Habibija podnio incijativu za izgradnju fabrike vode na izvorištima Klokot i Privilica

U gradskoj vijećnici Grada Bihaća održava se 13. sjednica Gradskog vijeća Bihać. Trenutna većina u Gradskom vijeću odbila je da se raspravlja o temi pitke vode u Bihaću u obliku Izvještaja po ovom pitanju.

Prema riječima vjećnika izvještaj nije spreman kvalitetno kako bi se o tome raspravljalo na kvalitetan način. O ovom problemu će se raspravljati u obliku informacije sa kojom će dirketor Jp “Vodovod” Bihać d.o.o. upoznati vijećnike.

Također, s obzirom na ovu problematiku, kojim se građani Bihaća susreću iz godine u godinu vijećnik SDP BiH Adnan Habibija je podnio incijativu za izgradnju fabrike vode na izvorištima Klokot i Privilica, kao i pokretanje interventne-biohemijske laboratotije pri JP Vodovod Bihać.

Sam rad fabrike bi se sastojao iz više samostalnih postupaka. Prvo bi se odrađivalo mehaničko pročišćavanje, taloženje, filtriranje i dezinfekcija na samim izvorištima, a potom bi svježa i kvalitetna voda bez mogućnosti kontaminacije dolazila do slavina naših građana.

Samo na ovaj način može se dugoročno riješiti problem i zaštititi građane, te jednom i zauvjek riješiti se straha od vremenskih neprilika i velikih padavina.
uskdanas.ba


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu