SDP BiH
Senad Selimović

Zbog nezakonitih radnji smijenjen zamjenik predsjedavajućeg OV Donji Vakuf

U Općinskom vijeću u Donjem Vakufu od jučer ne postoji koalicija SDA i SBB-a formirana pred prošlogodišnje lokalne izbore. SDA, koja ima načelničku poziciju, u zakonodavnoj vlasti je u opoziciji, a ostala je i bez mjesta zamjenika predsjedavajućeg Vijeća. Poziciju je preuzela koalicija SDP-a, SBB-a, DF-a i Stranke za BiH.

U skladu s potpisanim sporazumom između ove četiri političke partije, u Općinskom vijeću Donji Vakuf, od 21 imaju 13 vijećničkih mjesta, što je bilo dovoljno za smjenu zamjenika predsjedavajućeg, inače zastupnika SDA.

“Već duže vrijeme se u Donjem Vakufu dešavaju nezakonite radnje, pritisci na upravne odbore, na članove različitih vijeća da donose nezakonite odluke. U tome je prednjačio predsjednik SDA, to je razlog njegove smjene”, kaže Senad Selimović, predsjednik OO SDP BiH Donji Vakuf.

Zajednički nastup SDP-a, te DF-a i Stranke za BiH ne iznenađuje, no iznenađenje je priključivanje SBB-a. O razlozima raspada koalicije obje strane imaju različita viđenja.