SDP BiH

Glavni odbor SDP BiH razmatra aktuelnu političku situaciju

Predsjednik SDP BiH Nermin Nikšić novinarima je, prije početka sjednice Glavnog odbora, rekao da je to redovna sjednica na kojoj će prvenstveno biti riječi o u unutarpartijskim pitanjima, ali i o aktuelnoj političkoj situaciji u državi.

Vlasti na svim nivoima u BiH, po njegovoj ocjeni, zatvorile su se unutar sebe ne nudeći ništa konkretno i ne ispunjavajući predizborna obećanja građanima, a SDP BiH nije partija koja djeluje po principu „što gore stanje, to bolje“.

Za najavljenu reviziju tužbe Bosne i Hercegovine protiv Srbije, Nikšić kaže da je to krupna odluka i da ne treba da bude prepuštena samo advokatskom timu BiH.

Istakao je da je SDP apsolutno za iskorišćavanje svih pravnih sredstava u dokazivanju onoga što se tokom proteklog rata desilo na tlu Bosne i Hercegovine te smatra da oko toga treba da se okupe vladajući i nevladin sektor, akademska zajednica, vjerski i drugi društveni segmenti.

Predsjednik Glavnog odbora SDPBiH Saša Magazinović izjavio je novinarima da će današnja sjednica biti posvećena unutarstranačkom jačanju nakon posljednjih izbora u Bosni i Hercegovini.

“Rezultati su pokazali značajan iskorak, ali i stvari koje treba popraviti u Socijaldemokratskoj partiji kako bi 2018. godine bila broj jedan”,rekao je Magazinović.

(Izvor:Fena)


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu