SDP BiH

Gradski odbor SDP BiH Banja Luka je podržao akciju FOŽ SDP BiH povodom obilježavanja 16 dana aktivizma protiv nasilja nad ženama.

S obzirom da se prostorije Gradske organizacije SDP BiH Banja Luka nalaze na veoma prometnom mjestu, jednom od atraktivnijih šetališta u neposrednoj blizini centra grada, odlučeno je da se akcija održi ispred prostorija. Akcija je počela simbolično, u 11:55 časova. Na info-pultu koji je postavljen aktivistkinje i aktivisti su dijelili propagandni materijal i razgovarali sa prolaznicima, mladim, ženama i penzionerima te ih upoznali sa našom akcijom.

Bitno je napomenuti da su reakcije prolaznika na ovu inicijativu bile pozitivne i da su građani bili spremni da kroz neobaveznu komunikaciju podrže našu akciju.